You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
logo

Category : Betrouwbare bronnen

11 okt 2019

Juist gebruik van een inhalator

Wilt u nog eens op uw gemak nakijken hoe u uw inhalator het beste gebruikt kijk dan op www.inhalatorgebruik.nl

28 dec 2018

Gecontracteerde zorgverzekeringen 2019

Voor de farmaceutische zorg in 2019 (de geneesmiddelen) heeft apotheek Holtenbroek met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten met uitzondering van Caresq. Voor de hulpmiddelen zorg in 2019 (incontinentie, wondzorg, voeding) heeft apotheek Holtenbroek een volledige overeenkomst met Zilveren Kruis, DSW en de Friesland. Voor de overige verzekeraars geldt dat het per product afhankelijk is of de apotheek deze mag leveren of niet.

21 dec 2018

Kijksluiter, animatiefilmpjes over uw geneesmiddel

Op Kijksluiter.nl kunt u een account aanmaken door te zoeken binnen Zwolle op apotheek Holtenbroek. Geef een gebruikersnaam en wachtwoord op en installeer de app op uw telefoon of tablet. Open de app en zoek uw geneesmiddel via de naam of met behulp van het scannen van de barcode. De betreffende filmpjes worden erbij gezocht. De meeste filmpjes zijn er ook in het Arabisch of Turks.   Uitleg over kijksluiter vindt u hier

06 aug 2018

MijnGezonheid.net Apotheek & Huisarts

Zowel Apotheek Holtenbroek als huisartsenpraktijk Holtenzorg & huisartsenpraktijk Holtenbroek maken gezamenlijk gebruik van MijnGezondheid.net. Voor u als gebruiker heeft dat een aantal voordelen: 1 Portaal waarbinnen u van alles kunt regelen met uw huisart & Apotheek Uw dossier is altijd online in te zien U heeft altijd online het meest actuele medicatie overzicht bij u. U kunt dit dossier bv meenemen bij een bezoek aan het ziekenhuis Bij de apotheek kunt u online uw geneesmiddelen bestellen (eventuele noodzakelijke recepten worden […]

06 aug 2018
06 aug 2018

MedGemak app voor MGN

Maakt u al gebruik om via MijnGezondheid.net uw medicatiedossier online in te zien? Nu is er ook een handige app waarmee u vanaf uw device (tablet of telefoon) makkelijk kunt inloggen in uw dossier. De app is op dezelfde wijze aan een device gekoppeld en beveiligd als het geval is bij uw bank. Meld u aan voor gebruik van MGN (mits nog niet gedaan) Download de MedGemak app in de store en open de app Ga naar MijnGezondheid.net en log […]

21 feb 2018

Uw biosimilar

Heeft u recent een “generieke” variant van uw biologische medicatie ontvangen en zoekt u extra informatie of dit geneesmiddel wel gelijk is aan uw originele? Kijkt u dan eens op www.uwbiosimilar.nl Veel nieuwe reuma medicijnen zijn biologische medicijnen. Deze worden uit levende organismen gemaakt, cellen of weefsels.

21 jul 2016

Medicijnen mee op reis

Gaat u op reis met een medicijn of middel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Volg de stappen hieronder voor het aanvragen van een verklaring.

In veel landen is het bezitten en gebruiken van middelen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Op het overtreden van de Opiumwet staan strenge straffen. Middelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals Valium, Seresta), sterke pijnstillers (bijvoorbeeld Morfine), middelen voor de behandeling van ADHD (zoals medicijnen met de werkzame stof methylfenidaat) en medicinale cannabis.

27 mei 2016

Bijsluiter woordenboek

Bijsluiter woordenboek geeft een uitleg van lastige woorden die u kunt tegenkomen in bijsluiters van geneesmiddelen. Dat kunnen rekenplichtige geneesmiddelen zijn of producten die u zo heeft kunnen kopen in de apotheek.

04 jan 2016

Mijn medicijn vergoeding

Vergoeding Medicijnen

Zorgverzekeraars verschillen van elkaar ook waar het gaat om het vergoeden van geneesmiddelen. Uw medicijnen worden soms helemaal, soms gedeeltelijk en soms helemaal niet vergoed. Welke vergoeding u ontvangt hangt af van uw zorgverzekering en van de afspraken tussen uw zorgverzekeraar en apotheek.

Er zijn verzekeraars die alleen het middel van één fabrikant vergoeden, of afspraken maken met artsen en/of apothekers over het voorschrijven. Welke factoren een rol spelen in de vergoeding van medicijnen leest u hieronder.

Call Now Button